Gazon sintetic vs. Gazon natural

Gazonul sintetic are avantaje multiple fata de gazonul natural precum :

  • Nu trebuie udat;
  • Rezistanta la uzura este mult peste cel natural;
  • Il avem disponibil pe toata perioada anului;
  • Are pretul mult mai bun in raport cu cel natural.
gazon artificial MultiCurl
Gazon sintetic MULTICURL

Sunt o multitudine de modele, de aceea este important sa afli care este cel mai potrivit pentru terenul tau, plecand de la un raport pret/calitate competitiv.

In cazul unui teren de fotbal trebuie luate in seama mai multe criterii, anume :

1. Proprietatile si structura gazonului sintetic

Uzual gazoanul sintetic poate fi fabricat din polipropilena sau din polietilena iar pentru fotbal recomandam in mod categoric polietilena din motive de flexibilitate si structura. Polietilena este flexibila si moale si nu produce julituri in cazul impactului cu suprafata de gazon sintetic.

Din punct de vedere al structurii firului, gazonul sintetic poate fi : monofilament, format din fibre individuale sau multifilament care initial sunt groase iar pe masura utilizarii se despart in fibre subtiri.

Avantaje si dezavantaje sunt pentru ambele structuri :

Gazonul monofilament are un aspect mult mai apropiat de gazonul natural si rezista mai mult in timp.

Gazonul multifilament necesita o ingrijire mai atenta (periere, curatare) si in timp, prin despicarea fibrelor aspectul este tot mai bun, insa ajuns la un grad mare de separare al fibrelor, slabeste si isi degradeaza aspectul.

2. Conditiile de garantie

Un gazon de calitate, rezista bine in timp, astfel pentru garantie mai mica de 2 ani trebuie sa fi foarte precaut si nu recomandam.

3. Certificari de specialitate

Organizatiile fotbalistice precum FIFA, UEFA etc. au un cuvant greu de spus in selectia producatorilor de gazon sintetic calitativ, de aceea un producator agreat iti va garanta calitatea superioara si iti va facilita obtinerea unor eventuale aprobari.

Va invitam sa descoperiti modele de gazon sintetic comercializat de kineticsport.ro si sa ne solicitati informatiile care va ajuta in achizitia, proiectarea unui teren fiabil.