Despre terenurile de tenis

Tenisul de camp a devenit tot mai popular in randul tinerilor, si acest lucru, mai ales performantelor deosebite ale sportivilor romani: Simona Halep, Sorana Carstea si multi altii.

teren de sport
Foto preluata de pe wikipedia.org

 Terenul de tenis are o suprafata plana, dreptunghiulara construita din zgura, iarba, astfelt sau alte matetriale sintetice. Terenul are o are o lungime de 23.77 m, si o latime de 8.23 m pentru jocul de simplu si 10.97 m pentru jocul de dublu avand doua parti simetrice despartite de un fileu din plasa cu o inaltime de 0.914 m.

Linia mediana de serviciu si semnul de mijloc trebuie sa aiba o latime de 5 cm. Toate celelalte linii ale terenului trebuie sa aiba o latime intre 2.5 cm si 5 cm, cu exceptia liniilor de fund care pot avea pana la 10 cm latime.

Pentru terenurile pe care se desfasoara frecvent competitii se recomanda o suprafata generala de apoximativ 36×18 metri. 

Kinetic Systems construieste terenuri de tenis ce au la baza mai multe tipuri de suprafete precum gazonul sintetic , suprafete sintetice   sau suprafete zgura